Notícies

Els Hospitals General D'Elx I Vinalopó Elaboren Un Tríptic Informatiu Conjunt Amb Recomanacions Per a la “Nit De L’Albà”

26/07/2023

Els Hospitals General D'Elx I Vinalopó Elaboren Un Tríptic Informatiu Conjunt Amb Recomanacions Per

  • 10.000 fullets seran repartits en diferents punts estratègics de la ciutat d'Elx
  • Els tríptics tenen com a objectiu advertir al ciutadà davant un mal ús de la pólvora i evitar ferits i cremats

Elx (26.07.23). Com és habitual cada any, els dos hospitals d'Elx, han elaborat un fullet informatiu de manera conjunta amb recomanacions sanitàries sobre cremades, amb la finalitat de pal·liar els excessos que es produeixen en la "Nit de l'Albà" a causa de la manipulació de pólvora.

 

Tant l'Hospital General Universitari d'Elx com l'Hospital Universitari del Vinalopó pretenen amb aquesta iniciativa advertir al ciutadà davant un mal ús de la pólvora i així evitar ferits i cremats per un ús negligent dels productes explosius.

 

Tots dos hospitals han imprés un total de 10.000 tríptics que es remetran als diferents punts de venda de focs artificials de la localitat il·licitana.

 

A més dels punts de venda de pólvora, els fullets s'enviaran també als centres de salut, la policia, els Ajuntaments de l'àrea i als serveis d'Urgències i d'Atenció i Informació al Pacient dels departaments amb la finalitat que les recomanacions arriben al màxim nombre de persones possible.

 

Contingut del fullet

La "Nit de l'Albà", que se celebrarà la nit del 13 d'agost, es caracteritza per l'ús de pólvora entre la població. El fullet informatiu explica, succintament, quines són les lesions que es poden patir a conseqüència d'un mal ús dels focs d'artifici i els diferents tipus de cremades.

 

Així mateix, en el fullet es descriuen uns principis generals per a guiar el tractament de les ferides per pólvora, amb l'objectiu que els ciutadans sàpien desembolicar-se amb correcció davant qualsevol possible cremada.

 

Primers Auxilis

En el tríptic s'exposa com han d'efectuar-se els primers auxilis davant qualsevol cremada. Així, el fullet explica, entre altres coses, que en primer lloc cal mantindre la calma i portar a l'accidentat a un lloc segur per a evitar noves lesions. En el cas de lesió en una mà, s'han de retirar els anells i polseres ja que la mà traumatitzada podria unflar-se ràpidament. També és important destacar que la ferida només ha de ser llavada amb sèrum fisiològic o, en defecte d'això, aigua neta.

 

En cremades aïllades cal posar la zona sota l'aixeta durant uns minuts per a alleujar el dolor i parar el procés de la cremada i no cal tractar de retirar la roba adherida ni administrar pomades o altres solucions. També s'explica que cal protegir la ferida amb compreses estèrils o roba neta xopada en sèrum.

 

En cas de traumatisme en un ull, és convenient tapar els dos. En cas de sagnat cal realitzar compressió directa sobre la ferida amb una compresa o drap net. Si aquesta es xopa, pressionar amb altres noves damunt de la ja utilitzada, sense retirar-la.

 

En el cas que la lesió siga en un membre, cal mantindre'l elevat. I en general no donar líquids ni aliments al ferit fins a rebre assistència sanitària.

 

En cas de patir una cremada, els ciutadans poden acudir als punts d'atenció sanitària (PAS) en el centre de salut d'Altabix i Toscar o a les urgències de qualsevol dels dos hospitals, així com al punt d'atenció continuada (PAC) del centre de salut de l'Altet.

 

Aquest fullet informatiu forma part del pla especial que adopten els hospitals il·licitans donat el caràcter festiu de la ciutat durant la segona quinzena d'agost. El personal de reforç així com els punts especials que s'habiliten aqueixa nit, fa que cada any els amants de la pólvora patisquen en menor mesura, les conseqüències negatives d'aquesta afició.

Compartir

Galeria d'imatges

Els Hospitals General D'Elx I Vinalopó Elaboren Un Tríptic Informatiu Conjunt Amb Recomanacions Per a la “Nit De L’Albà”