Notícies

Infermeria D'Hospitalització A domicili I Pediatria De l'Hospital General D'Elx Es Formen En La Tècnica D'Accés Vascular Aplicada A Xiquets/As

17/05/2023

Infermeria D'Hospitalització A domicili I Pediatria De l'Hospital General D'Elx Es Formen En La Tècn

  • 6 professionals d'infermeria han assistit a tallers de formació sobre aquesta tècnica
  • A més d'un taller presencial amb un expert, infermeria realitzarà cursos virtuals

Elx (15.05.23) Infermeria de la Unitat d'Hospitalització a domicili i del Servei de Pediatria de l'Hospital General Universitari d'Elx assisteix a cursos de formació sobre accessos vasculars aplicats a xiquets/as.

 

6 professionals d'Infermeria dels serveis citats, s'han format en un taller dut a terme a l'Hospital General Universitari d'Elx en aquesta tècnica.

 

Accés vascular

 

L'accés vascular consisteix en la utilització d'un catèter prim (tub) que s'insereix en les venes sota la pell per a administrar medicació. Generalment s'insereix en una vena del coll, braços o cames.

 

Es tracta d'una tècnica utilitzada sobretot en pacients crònics que necessiten medicació instravenosa en tractaments de llarga duració i en aquest cas concret a més aplicat a pacients infantils.

 

En aqueix sentit, la Dra. Sofía Clar, responsable la UHD Pediàtrica de l'hospital il·licità explica que "La formació en accés vascular de línia mitjana és important per a garantir la seguretat en l'administració de medicació quan s'ha de produir un període prolongat. Presenta molts avantatges com que es minimitza el mal no intencionat que implica que s'extravase, es perda o es trenque una via perifèrica en el domicili o hospital. Evita haver d'accedir a una altra via perifèrica amb el dolor que implica en els xiquets cada vegada que es canalitza una via. També permet tindre accés a una via de major gruix per a infondre la medicació IV que en algunes ocasions és poc viable amb la via perifèrica. En el domicili tenim més seguretat i millor maneig per part de l'equip d'infermeria. A tot això se suma que aquesta via de línia mesurava té una vida mitjana major i podem ampliar el nombre de xiquets que reben tractament en domicili"

 

Cursos

 

El professionals s'estan formant a través d'un campus virtual (Campus Vygon) on disposen de cursos formació en línia gratuïts així com d'una formació presencial amb l'infermer especialista en accessos vasculars pediàtrics i neonatals de l'Hospital 12 d'Octubre, Imanol Tajuelo.

 

Entre altres matèries, infermeria ha sigut formada en: revisió teòrica i resolució de dubtes; funcionament i maneig de l'ecògraf aplicat a la tècnica d'inserció; protocols i procediments per a la inserció amb diferents tipus de catèters i introductors; material necessari per a la realització de la tècnica completa en condicions d'asèpsia; i pràctiques d'exploració ecogràfica, punció ecoguiada i inserció de catèter sobre equips de simulació.

 

A més d'aquest taller, Campus Vygon realitzarà juntament amb els sanitaris un seguiment i acompanyament per part del professional per a l'anàlisi de casos clínics complexos.

 

Enfermeros durante el curso

 

La formació que ha rebut l'equip d'infermeria de l'hospital permet poder canalitzar la via mitjana en pacients ingressats en UHD línia Pediàtrica i en planta d'hospitalització.

 

Els professionals de la UHD Pediàtrica asseguren que "fins ara es canalitzaven vies perifèriques i teníem les limitacions de duració de la via venosa, per la qual cosa hem entés la necessitat d'aquesta formació, buscant la seguretat dels nostres xiquets quan han de rebre molts dies de medicació IV, tant en domicili com en àrea d'hospitalització. La formació ha sigut completa, pràctica i teòrica, amb personal expert i amb tècnica d'ECO per a minimitzar els riscos que suposa qualsevol tècnica d'accés venosa. L'objectiu últim és tractar al major número dels xiquets en el seu domicili amb la màxima seguretat possible".

Compartir

Galeria d'imatges