Notícies

L'Hospital General Universitari Ja Ha Realitzat 267 Trasplantaments Renals Des De La Seua Acreditació En 2012

07/06/2023

L'Hospital General Universitari Ja Ha Realitzat 267 Trasplantaments Renals Des De La Seua Acreditaci

  • La Coordinació de Trasplantaments va registrar l'any passat 2022 un total de 7 donants el que va possibilitar el trasplantament de 22 òrgans sòlids, 20 còrnies i 24 peces òssies.
  • Professionals de la unitat celebren el Dia Mundial del Donant d'Òrgans i Teixits amb una taula informativa i un vídeo per a la ciutadania

Elx (07.06.23). L'Hospital General Universitari d'Elx ha realitzat un total de 267 trasplantaments de renyó des que va ser acreditat per a realitzar-los l'any 2012. L'any passat 2022 van realitzar 21 trasplantaments, i 17 més en el que portem d'any.

 

L'hospital és referència per al sud de la província i dona cobertura en trasplantament renal als Hospitals d'Elx, Vinalopó, Torrevieja i Orihuela, la qual cosa suposa prop d'un milió de ciutadans. Aquests són dades aportades per la Coordinació de Trasplantaments de l'hospital il·licità coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Donant d'Òrgans i Teixits que té lloc hui 7 de juny.

 

Dia Donante

Per a commemorar el dia, els coordinadors de trasplantaments de l'hospital (Rosa Martínez, Nuria Berenguer, Antonio Garrido i Eva Tenza) han habilitat una taula informativa en el vestíbul del centre per a conscienciar a els/as usuaris/as de la importància de ser donant i que aqueix gest solidari ajuda a salvar moltes vides.

 

A més, els i les professionals han elaborat un vídeo sobre el tema que s'ha difós en les xarxes socials. El vídeo es basa en el lema d'enguany "Soc donant, i tu? T'apuntes?" i compta amb el testimoniatge d'una pacient trasplantada de renyó que parla de la seua experiència i agraeix a donants i familiars un gest que li ha canviat la vida.

 

Equip multidisciplinari

Cada trasplantament renal suposa el treball coordinat d'uns 25 professionals. Però aquestes dades són només relacionats amb les intervencions d'explant i trasplantament de renyó, ja que, en el cas de tractar-se d'un donant multiorgànic, és a dir que d'una mateixa persona es puguen *explantar més òrgans (cor, pulmons, còrnies etc), el nombre de professionals que es mobilitzen augmenta a més de 100 entre explant i trasplantament.

 

En l'operatiu que es posa en marxa amb l'extracció i implant d'òrgans formen part professionals de diferents serveis, unitats i categories laborals: metges especialistes en vigilància intensiva, coordinadors de trasplantaments, especialistes en els òrgans que es van a *explantar i trasplantar (uròlegs, nefròlegs, oftalmòlegs) *anestesiólogos, *anatomopatólogos, immunòlegs, infermeres/us i auxiliars d'infermeria, zeladors, administratius, telefonistes, personal d'ambulàncies i abans de res i sobretot els familiars dels donants.

 

Balanç d'activitat

Actualment, l'Hospital General Universitari d'Elx realitza extraccions de cor, pulmons, fetge, renyons, pàncrees i còrnies. Així, durant l'any passat 2022 el centre il·licità va registrar un total de 7 donacions. La solidaritat dels 7 donants i els seus familiars van donar lloc a l'extracció de 6 fetges, 2 pulmons, 1 cor, 12 renyons i 1 pàncrees. Així mateix, es van realitzar 20 extraccions de còrnia i de 24 peces *osteotendinosas.

 

D'altra banda, el centre realitza també trasplantaments de renyons i còrnies. L'any 2022 es van realitzar 21 trasplantaments renals i a més es van implantar *corneas a 35 pacients al nostre Hospital. En el que va d'any 2023 s'han realitzat 17 trasplantaments renals i s'han trasplantat còrnies a 40 pacients.

 

mesa informativa


 

 

"Des de la Coordinació de trasplantaments de l'hospital volem traslladar el nostre agraïment a totes aquelles persones que han sigut donants i a les seues famílies per la seua solidaritat. Gràcies a aquest gest altruista moltes altres poden continuar vivint i millorar la seua qualitat de vida", conclouen els/as professionals.

Compartir

Galeria d'imatges

L'Hospital General Universitari Ja Ha Realitzat 267 Trasplantaments Renals Des De La Seua Acreditació En 2012