Slide Elx

NOTÍCIES

El departament de l'Hospital d'Elx atén 10.000 pacients amb Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica

El departament de l'Hospital d'Elx atén 10.000 pacients amb Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica

15/11/2023

El departament de l'Hospital d'Elx atén 10.000 pacients amb Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica

  • Professionals del departament celebren el dia mundial de la patologia donant informació als ciutadans i realitzant espirometries per a comprovar la funció pulmorar

Elx (16.11.23). El servei de Pneumologia de l'Hospital General Universitari d'Elx atén 10.000 pacients amb Malaltia Obstructiva Crònica (MPOC), una patologia que es caracteritza pel bloqueig persistent del flux d'aire.
L'MPOC és una malaltia *infra diagnosticada i potencialment mortal que altera la respiració normal i no és totalment reversible. 


Infermeria de les consultes de Pneumologia, explica que els símptomes més freqüents de la MPOC són la dispnea o falta d'aire, l'expectoració anormal i la tos crònica. "A mesura que la malaltia empitjora, poden fer-se molt difícils activitats quotidianes com pujar uns quants escalons o portar una maleta", assenyalen.


I afigen que, “abans, la malaltia era més freqüent en el sexe masculí, però a causa de l'augment del consum de tabac entre les dones dels països d'ingressos elevats i al major risc d'exposició a la contaminació de l'aire d'interiors (per exemple, la derivada de la utilització de combustibles sòlids en la cuina i la calefacció), en l'actualitat afecta quasi per igual a tots dos sexes”.


En eixe sentit, professionals del departament de salut s'han sumat a la celebració del Dia Mundial de la MPOC amb una campanya informativa i de prevenció que s'ha dut a terme a l'hospital i els seus centres de salut.

Membres del Servei de NeumologiaA l'hospital a més s'han realitzat espirometries als ciutadans amb la finalitat de comprovar la seua funció pulmonar i detectar possibles casos d'MPOC. Els casos de sospita de la malaltia han sigut citats en la consulta de Pneumologia per al seu diagnòstic i tractament.


En concret s'han realitzat 53 espirometries i d'elles 13 han resultat patològiques o amb sospita d'MPOC pel que s'ha gestionat la cita amb Pneumologia a aquestes persones.


Per part seua, en els centres de salut s'ha proporcionat informació al ciutadà sobre la malaltia, els factors de risc i la seua prevenció.


Unitat de tabaquisme


Professionals de Pneumologia de l'hospital il·licità mantenen que “l'MPOC és una patologia directament relacionada amb el tabaquisme i en les seues fases avançades causa dificultat greu per a respirar amb una gran deterioració de la qualitat de vida”.


“A més el tabaquisme és la principal causa del càncer de pulmó, que ocasiona la tercera part de totes les morts per càncer i empitjora l'evolució de totes les malalties cardíaques, respiratòries i metabòliques”, asseguren els especialistes.


El departament de salut disposa d'una unitat de Tabaquisme situada en el centre de salut de *Altabix per a ajudar els fumadors a deixar de fumar i una consulta especialitzada per a pacients respiratoris fumadors en el servei de Pneumologia de l'hospital. 

Compartir

Galeria d'imatges

El departament de l'Hospital d'Elx atén 10.000 pacients amb Malaltia Pulmonar Obstructiva Crònica