Slide Elx

NOTÍCIES

El Departament de Salut Elx-Hospital General posa en marxa el programa pioner ‘Departament Atraient’ dirigit a garantir la satisfacció i permanència dels professionals

El Departament de Salut Elx-Hospital General posa en marxa el programa pioner ‘Departament Atraient’ dirigit a garantir la satisfacció i permanència dels professionals

18/06/2024

El Departament de Salut Elx-Hospital General posa en marxa el programa pioner ‘Departament Atraient’

•    L'objectiu és posar en valor al professional, apostar per la humanització i crear espais comuns de comunicació 
•    La iniciativa forma part del pla estratègic del departament 

Elx (18.06.24) El Departament de Salut Elx-Hospital General ha posat en marxa el programa pioner en la Comunitat Valenciana, ‘Departament Atraient’, dins del pla estratègic del departament, que s'ha inaugurat amb el ‘I Mes del Professional’, amb un programa d'activitats l'objectiu de les quals és posar en valor als professionals. 

Aerobic

Andrés Navarro, gerent del Departament de Salut Elx-Hospital General, ha explicat que la iniciativa s'ha posat en marxa sota el lema de ‘Més que professionals, creant llaços entre persones’ perquè entre els seus objectius destaquen el de “promoure un entorn laboral favorable, crear espais comuns de comunicació, però també de desconnexió i oci amb la finalitat de garantir la satisfacció i permanència del personal en l'organització. 

“D'esta manera es contribuïx a generar alts nivells de compromís per part dels professionals, promovent així la captació i retenció del talent, però sobretot maximitzant la qualitat de les cures dels pacients, que al cap i a la fi són la nostra raó de ser”, ha destacat Navarro.

Ajedrez

El programa s'està desenvolupant este mes de juny, amb una sèrie d'activitats destinades a professionals en horari de demà, vesprada i caps de setmana perquè totes les persones interessades puguen assistir fora del seu horari laboral, independentment del torn que tinguen, sense que així es veja afectada l'activitat assistencial.

Estes activitats s'han oferit de manera gratuïta a totes les persones que treballen en l'organització. La gran majoria d'elles han sigut possibles gràcies a professionals del propi departament, que tenen altres talents i han donat el seu temps de manera altruista. 

manualitats

En esta primera edició del mes del professional el programa d'activitats és molt variat i inclou xarrades, tallers, activitats a l'aire lliure, excursions, esports, jocs de taula, actuacions musicals, etc.

Carolina Garrido, directora d'infermeria del departament i una de les organitzadores del programa, ha assegurat que la finalitat és posar en valor al professional “situar-lo com a eix vertebrador i intensificar l'atenció i el reconeixement individual del conjunt de treballadors del departament. Per això, este projecte té com a meta organitzar anualment un mes en què es programen activitats que no tinguen a veure amb l'àmbit laboral i que ens permeten reconnectar com a persones. Es tracta de cuidar als qui cuiden i fomentar el seu benestar”.

Professionals i pacients

Esta iniciativa forma part del pla estratègic del departament, en el qual es contemplen dos línies de treball destinades tant a professionals com a pacients, que “sempre han d'anar de bracet”, ha explicat Nuria Martínez *Duce, responsable de la unitat de Qualitat del departament. “Cuidant als nostres professionals es contribuïx al seu benestar, i això es traduïx en un millor ambient laboral, una major motivació i en l'augment del sentit de pertinença a l'organització, que repercutix de manera directa en l'increment de la qualitat assistencial dels nostres pacients”, ha afegit.

ruta

La iniciativa naix amb l'objectiu de romandre i continuar desenvolupant-se en els pròxims anys incloent les millores i suggeriments que els propis treballadors aporten.
 

Compartir

Galeria d'imatges

El Departament de Salut Elx-Hospital General posa en marxa el programa pioner ‘Departament Atraient’ dirigit a garantir la satisfacció i permanència dels professionals