Slide Elx

NOTÍCIES

El servici de Farmàcia de l'Hospital d'Elx incorpora un nou sistema de dispensació de medicaments d'última generació

El servici de Farmàcia de l'Hospital d'Elx incorpora un nou sistema de dispensació de medicaments d'última generació

07/02/2024

El servici de Farmàcia de l'Hospital d'Elx incorpora un nou sistema de dispensació de medicaments d'

  • La Conselleria de Sanitat ha invertit en el nou equip més de 340.000 euros
  • El servici de Farmàcia dispensa més de 17.600 medicaments *mensua-els a pacients hospitalitzats 

Elx (07.02.24). El servici de Farmàcia de l'Hospital General Universitari d'Elx ha incorporat un nou sistema de dispensació de medicaments d'última generació.


L'adquisició d'este nou equip ha suposat una inversió de més de 340.000 euros per part de la Conselleria de Sanitat.


Es tracta d'un sistema automàtic de dispensació de medicaments o carrusels automatitzats. Concretament s'ha adquirit un carrusel horitzontal i un carrusel vertical refrigerat, que porta incorporat el muntatge d'una cambra frigorífica.

Imatge del nou dispensadorEl carrusel horitzontal compta amb un volum útil de magatzematge total de *54m3, i el carrusel vertical refrigerat té capacitat per a emmagatzemar fins a 384 ubicacions o contenidors.


La cap del servici de Farmàcia de l'hospital il·licità, la doctora Ana Murcia ha explicat que “una dels avantatges de l'equip és l'optimització de l'espai però la principal és que estos sistemes estan integrats dins del que anomenem Sistema de Gestió de Magatzems, que és un subsistema d'informació que ajuda en el control d'estoc, tant en quantitats com en ubicació dins del carrusel, ajuda també a gestionar l'inventari a temps real i el flux del medicament dins de l'hospital, millorant així la logística del servici de Farmàcia.”

 

Alguna cosa de gran rellevància si es té en compte que es dispensen mensualment més de 17.600 medicaments (unitats) a través del carrusel horitzontal i el carrusel vertical refrigerat i es recepcionen quasi mil albarans, és a dir, comandes realitzades als laboratoris farmacèutics pel servici de Farmàcia de l'hospital.
Per part seua, Carmen *Matoses, adjunta del servici de Farmàcia de l'hospital, ha destacat que “gràcies a este nou sistema de gestió de magatzems, entre altres avantatges, és possible registrar la traçabilitat del medicament en tot moment, incloent-hi el lot i la caducitat”.


El servici de Farmàcia ja comptava amb altres dos carrusels verticals destinats per a la preparació i dispensació de medicaments al pacient hospitalitzat mitjançant el Sistema de Distribució de Medicaments en Dosi Unitària. Tots dos carrusels han pogut integrar-se en el Sistema de Gestió de Magatzems amb els dos carrusels nous amb el suport del servici d'Informàtica de l'hospital.


Servici de Farmàcia

La gestió i control del medicament és un dels pilars bàsics del servici de Farmàcia de l'hospital, ja que entre les seues funcions principals està la de garantir la disponibilitat dels medicaments per als pacients en el moment que siguen necessaris, amb el propòsit d'aconseguir els millors resultats en salut; així com la de garantir l'ús racional dels medicaments en el departament de salut.


Este sistema dona cobertura a la totalitat d'unitats d'hospitalització i centres de salut del nostre departament. 


Així, des d'este servici de Farmàcia es realitza una adequada dispensació de totes les comandes sol·licitades per les diferents unitats, garantint un correcte estat del medicament. Pel que la incorporació d'este sistema suposa un gran avanç, ja que contribuïx a una millor optimització en el control i dispensació del medicament.

Compartir

Galeria d'imatges

El servici de Farmàcia de l'Hospital d'Elx incorpora un nou sistema de dispensació de medicaments d'última generació