Slide Elx

NOTÍCIES

Els hospitals General d'Elx i Vega Baixa d'Orihuela organitzen un congrés de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica que reunirà 150 especialistes

Els hospitals General d'Elx i Vega Baixa d'Orihuela organitzen un congrés de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica que reunirà 150 especialistes

29/05/2024

Els hospitals General d'Elx i Vega Baixa d'Orihuela organitzen un congrés de Traumatologia i Cirurgi

  • Es tracta del 51é Congrés de la Societat de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de la Comunitat Valenciana i tindrà lloc el 30 i 31 de maig en el Centre de Congressos d'Elx
  • El fòrum d'experts comptarà amb tallers pràctics que incorporen noves tecnologies com la robòtica, navegació i la simulació virtual

Elx (29.05.24). L'Hospital General Universitari d'Elx i l'Hospital Vega Baixa d'Orihuela han organitzat el 51é Congrés de la Societat de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica de la Comunitat Valenciana que tindrà lloc el 30 i 31 de maig en el Centre de Congressos d'Elx.

S'estima que prop de 150 facultatius especialistes i en formació de tota la Comunitat Valenciana assistisquen al fòrum d'experts.

El doctor Antonio Jover Carrillo, cap de servici de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital General Universitari d'Elx i organitzador de l'esdeveniment, ha assegurat que treballar de manera conjunta en l'organització del congrés “té com un dels seus objectius asseure un mode de treball en comú en l'organització no sols d'esdeveniments, sinó en la capacitat d'abordar solucions d'assistència en la nostra nova Agrupació Sanitària Interdepartamental Alacant-Sud”. 

El congrés es durà a terme entorn de 3 taules oficials, que versaran sobre: ‘Actualització en el tractament de les fractures de pelvis’, ‘Controvèrsies en el tractament de les fractures complexes d'húmer proximal en pacients majors de 65 anys. Què hem aprés en l'última dècada?’ i ‘Controvèrsies en la pràctica clínica diària en Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia’.

A més de les taules principals d'experts, s'han preparat altres 7 espais on es presentaran 48 comunicacions orals seleccionades i agrupades en altres tants grups de patologia com mà-membre superior, infecció-trauma, maluc, tumor-peu-turmell, genoll, muscle i miscel·lània.

Així mateix es presentaran 64 treballs científics en mode pòster electrònic en panells d'ordinadors accessibles per a tots els assistents al congrés. 

A més, el fòrum d'experts comptarà amb tallers pràctics per als assistents que incorporen les noves tecnologies actuals com els robots quirúrgics i la navegació, l'ús de la simulació virtual en l'aprenentatge d'enclavats gose-us, així com l'ús de fixadors externs.

Com a objectiu principal del congrés, el doctor Javier *Ricón recarei, cap de Servici de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia de l'Hospital Vega Baixa d'Orihuela i organitzador del congrés, ha destacat l'actualització de coneixements i “actuació en aspectes de gran impacte com les fractures de pelvis, fractures d'húmer proximal en les persones d'edat major de 65 anys (freqüència, osteoporosi, funcionalitat, auge de les pròtesis inverses de muscle)”. 

“El congrés -ha afegit per la seua part el doctor Jover- també servirà per a aclarir algunes controvèrsies en la pràctica clínica, com la millora de l'eficiència en l'ús de l'ingrés hospitalari per a pacients intervinguts amb pròtesis de genoll o maluc; tipus d'anticoagulació, impacte dels antiagregants en la cirurgia de fractures de maluc, la millora de la prevenció de la infecció en les nostres cirurgies, i la utilitat de tècniques amb anestèsia local controlada”.

Igualment es perseguixen els objectius de compartir treballs i experiències realitzades en els diferents hospitals de la Comunitat Valenciana, agrupats per temes o àrees de coneixement, i revisar casos complexos o poc freqüents amb solucions noves o poc habituals, que s'exposaran per a la seua discussió en panells electrònics.

Finalment, els tallers estaran orientats a la formació dels facultatius residents o als quals volen reciclar els seus coneixements, amb possibilitat d'interactuar amb instrumentals i maquinària que s'utilitza de la mateixa manera en un quiròfan. Per a això es veuran casos de simulació o pràctiques reals de manipulació d'instruments electrònics i de robòtica d'última tecnologia.
 

Compartir

Galeria d'imatges

Els hospitals General d'Elx i Vega Baixa d'Orihuela organitzen un congrés de Traumatologia i Cirurgia Ortopèdica que reunirà 150 especialistes