Slide Elx

NOTÍCIES

Medicina Preventiva de l'Hospital General Universitari d'Elx premia a la unitat de Nounats per la seua bona higiene de mans

Medicina Preventiva de l'Hospital General Universitari d'Elx premia a la unitat de Nounats per la seua bona higiene de mans

01/02/2024

Medicina Preventiva de l'Hospital General Universitari d'Elx premia a la unitat de Nounats per la se


•    El servici de Medicina Preventiva va realitzar dos estudis observacionals entre els diferents servicis i unitats per a decidir el guanyador
•    El premi ha consistit en un diploma de reconeixement i uns kits per a la cura de les mans


Elx (01.02.24). La unitat de Nounats de l'Hospital General Universitari d'Elx ha sigut distingida pel seu bon compliment d'higiene de mans.

El servici de Medicina Preventiva ha sigut l'encarregat d'atorgar el premi després de realitzar l'any passat, al maig i novembre, dos estudis observacionals d'higiene de mans entre els diferents servicis i unitats de l'hospital per a distingir al que millor compliment tenia en higiene de mans.

Estos estudis observacionals es troben contemplats dins dels objectius estratègics del Pla de Qualitat de la Conselleria de Sanitat i formen part de l'estratègia d'higiene de mans de l'hospital.


Com és ben conegut, la correcta higiene de les mans és una de les mesures més senzilles i efectives per a millorar la seguretat dels pacients atesos en centres sanitaris, per la seua demostrada capacitat per a disminuir la transmissió creuada d'infeccions entre el personal sanitari i els pacients. 

En este sentit, la introducció de l'ús de solucions hidroalcohòliques ha suposat, per la seua eficàcia i bona tolerància demostrades, una excel·lent eina de millora per a la higiene de les mans, sent avalada, des de fa anys per l'OMS, el Ministeri de Sanitat i la pròpia Conselleria de Sanitat.

L'Hospital General Universitari d'Elx va ser un dels primers de la Comunitat Valenciana a adherir-se al Programa d'Higiene de les Mans, l'any 2005, amb l'ús de solucions hidroalcohòliques, recomanat per l'OMS per a tots els països desenvolupats. 

En els últims anys, l'hospital ha intensificat els seus esforços per a acostar-se als estàndards més avançats de consum de *hidroalcohol i d'adequació de la rentada de mans als denominats ‘5 moments de l'OMS’. 

Estos 5 moments són: abans de tocar al pacient, abans de fer una tasca neta/asèptica, després del risc d'exposició a líquids corporals, després de tocar al pacient i després del contacte amb l'entorn del pacient.

El Dr. Juan Francisco Navarro, cap de servici de Medicina Preventiva, ha explicat que “a més de facilitar petacas de hidroalcohol perquè les porte el personal en la butxaca de l'uniforme, l'any passat es van instal·lar dispensadors dins de les habitacions dels pacients, entre tots dos llits”.

Estes mesures aplicades per a facilitar la disponibilitat de solucions hidroalcohòliques en el punt d'atenció, en conjunt amb els estudis observacionals del compliment d'higiene de mans i el reconeixement a la bona labor realitzada pels servicis de l'hospital, també forma part de la cultura de seguretat i atenció al pacient que es fomenta en el centre i permeten que l'Hospital General Universitari d'Elx mantinga uns bons estàndards de seguretat en l'atenció als seus pacients.

Compartir

Galeria d'imatges

Medicina Preventiva de l'Hospital General Universitari d'Elx premia a la unitat de Nounats per la seua bona higiene de mans