Portal del Pacient

ACTUALITAT

« Ves enrere

APROXIMADAMENTE 60.000 PERSONAS DEL DEPARTAMENTO DEL HOSPITAL GENERAL DE ELCHE PADECEN HIPERTENSIÓN

 
 
  • Hui se celebra el Dia Mundial de la patologia i Infermeria el commemora amb taules i vídeos informatius
 
Elx (17.05.23). Hui se celebra el Dia Mundial de la Hipertensió, una patologia que pateixen aproximadament 60.000 persones en el Departament de Salut de l'Hospital General Universitari d'Elx.
 
Per a commemorar el dia i conscienciar a la població de la importància de controlar els factors de risc, Infermeria de l'edifici de consultes de l'hospital il·licità, i més concretament de les especialitats de Medicina Interna, Cardiologia i Nefrologia, ha informat la ciutadania mitjançant taules i cartelleria en el vestíbul de la *UIAE.
Així, s'han donat consells de salut als assistents, encaminats al fet que el pacient participe en els canvis d'hàbits i estils de vida, enfocats en la prevenció de la malaltia.
 
A més les i els professionals han elaborat un vídeo sobre la patologia que es pot consultar en el canal de youtube del departament (https://www.youtube.com/watch?v=ghnzmr2iypw ) i que serà difós en xarxes socials amb l'objectiu d'incrementar el seu abast.
 
Els/as professionals volen posar l'accent principalment en la importància del control d'aquesta malaltia per part del propi pacient, alguna cosa de gran rellevància si es té en compte que a partir dels 50 anys una de cada tres persones és hipertensa.
 

Hipertensió

 
La tensió alta o hipertensió és una condició mèdica caracteritzada per un increment continu de les xifres de pressió arterial per damunt del normal i considerada un dels majors problemes de salut pública en països desenvolupats. 
 
taules informatives
 
La hipertensió és una malaltia asimptomàtica i fàcil de detectar, no obstant això, cursa amb complicacions greus i letals si no es tracta a temps, d'ací la importància de la detecció i una vegada detectada del control d'aquesta malaltia.
 
equip d'infermeria relacionat amb l'hipertensió
 
En el cas del departament sanitari d'Elx, la Unitat d'Hipertensió, pertanyent al Servei de Medicina Interna de l'hospital il·licità, estima que existeixen aproximadament 60.000 persones amb diagnòstic d'hipertensió. Però el que causa més preocupació és que d'aquest nombre total de persones amb aquesta patologia moltes no s'estan tractant, ja siga per desconéixer que la pateixen o per no donar massa importància a la situació.
 "Normalment, la hipertensió no produeix molèsties. Però, així i tot, és necessari cuidar-la i tractar-la. En cas contrari, amb el pas del temps, pot danyar el cor, els renyons, el cervell i els ulls. Una dieta adequada, baixa en sal, no fumar, la pèrdua de l'excés de pes i la realització d'exercici físic de manera regular són fonamentals per al seu control", conclouen els especialistes.