Portal del Pacient

ACTUALITAT

« Ves enrere

EL CENTRO DE SALUD DE ALTABIX LIDERA UN PROYECTO DE PREVENCIÓN DE LA VIOLENCIA DE GÉNERO

• El projecte ha consistit en la realització de tallers en els quals s'han tractat temes com la sexualitat, la menopausa i el climateri, l'amor saludable, l'autoestima etc
• L'objectiu és l'apoderament de la salut de les dones víctimes de la violència de gènere
 
Elx (21.03.23). El centre de salut de *Altabix ha realitzat un projecte denominat "Projecte educatiu-participatiu en l'àmbit de la prevenció de la violència de gènere en el Departament de Salut Elx Hospital General (*VIOEM)".
 

Metodologia

El projecte ha consistit a dissenyar una sèrie de tallers enfocats a dones d'edats compreses entre 45-65 anys, amb resultat positiu del garbellat de violència de gènere (*SIVIO), és a dir, que han sigut víctimes d'aquesta mena de violència.
 
imatge d'un dels tallers
 
Les sessions s'han dividit en 9 tallers participatius en els quals s'han tractat temes com la sexualitat, la menopausa i el climateri, l'amor saludable, l'autoestima i el benestar emocional, combinant aquests conceptes amb exercicis i dinàmiques que tractaven de millorar el seu acte concepte.
 
L'objectiu d'aquest projecte és l'apoderament de la salut de les dones víctimes de la violència de gènere.
 
 
L'equip que ha dut a terme aquests tallers ha sigut variat i en ell han participat des de professionals de la salut, treballadora social, sexòlogues, infermeres comunitàries i de Salut Pública, fins a altres col·lectius com a policia local, tècnica de promoció d'igualtat de gènere i professionals del sector de la bellesa.