Slide Elx

NOTÍCIES

El departament Elx-Hospital General va atendre prop de 14.127 nous pacients per patologies cardiovasculars en 2023

El departament Elx-Hospital General va atendre prop de 14.127 nous pacients per patologies cardiovasculars en 2023

14/03/2024

El departament Elx-Hospital General va atendre prop de 14.127 nous pacients per patologies cardiovas

•    Professionals d'infermeria han elaborat vídeos amb píndoles informatives que es difondran en les xarxes socials del departament 
•    A l'hospital i els centres de salut s'han habilitat taules informatives i s'han dut a terme  controls de factors de risc 

Elx (14.03.24).El departament de salut Elx Hospital General ha celebrat el‘Dia Europeu de la Prevenció del Risc Cardiovascular’, una commemoració en la qual els professionals han donat a conéixer que l'any passat es van atendre 14.127 nous pacients per patologies cardiovasculars en el departamen

conmemoració del día a l'hospital

Enguany per a celebrar el dia, s'han penjat posters informatius i habilitat estands en el vestíbul de l'edifici de consultes de l'hospital, i a més el personal d'infermeria ha realitzat vídeos d'educació per a la salut que han sigut difosos en les xarxes socials del departament per a facilitar l'accessibilitat a la ciutadania.

Per part seua, els centres de salut també han celebrat la jornada amb taules i posters informatius, i tant a l'hospital com en Atenció Primària, professionals han realitzat controls als assistents per a detectar factors de risc cardiovascular (presa de tensió arterial, mesurament de glucèmia capil·lar, pes, talla i perímetre abdominal).

conmemoració del día a l'hospital 2

A més, en els centres de salut s'han habilitat taules específiques amb informació sobre tabac i com abandonar-ho, alimentació, maneig de l'estrés i exercici físic.

En eixe sentit, Manuela Ibarra, directora d'Infermeria d'Atenció Primària del departament de salut, ha assegurat que la celebració del ‘Dia Europeu de la Prevenció del Risc Cardiovascular’és un moment “únic i ideal per a identificar pacients amb risc cardiovascular, hagen o no patit un esdeveniment cardíac”.

conmemoració del día a Santa Pola

Així mateix, segons Ibarra, “també ho és per a crear un grup de pacients amb els quals treballar de manera periòdica, guiada i personal amb una sèrie d'activitats dirigides a millorar la seua salut, disminuir el seu risc cardiovascular, i abordar els temes de manera més *profunday adaptada al grup, amb l'objectiu de crear debats que fomenten la motivació dels participants a fer canvis reals”.

En eixe sentit, el centre de salut del Altet va realitzar el passat 7 de març un passeig saludable de 2 hores de duració enfocat a destacar la importància de la prevenció del risc cardiovascular.

conmemoració del día a San fermín

Esta activitat comunitària va incloure exercici aeròbic, caminar, donar a conéixer la dieta *cardiosaludable i fomentar la importància dels hàbits de vida saludable.


Balanç 2023


La jornada centrada en la prevenció de patologies cardiovasculars és de gran importància si es té en compte que al voltant d'un milió i mig de persones patixen un infart agut de miocardi a l'any. Les malalties cardiovasculars, per tant, constituïxen la primera causa de mort en el món.

conmemoració del día a Altabix

Concretament en el departament Elx-Hospital General, l'any passat 2023 es van atendre més de 14.100 nous casos de pacients amb patologies relacionades amb factors de risc cardiovascular. Els pacients que desenvolupen alguna d'estes patologies, s'atenen en les unitats de Cardiologia, Cirurgia Vascular i Medicina Interna, així com en els centres de salut.


Així, durant l'any 2023, es van atendre entre els 3 servicis esmentats un total de 14.127 primeres consultes i 16.407 successives, la qual cosa fa un total de 30.534 visites registrades.

conmemoració del día a Raval

Les dades en relació a les proves diagnòstiques per a esta mena de patologies també indiquen la prevalença de les malalties cardiovasculars.


En el cas dels Holter i Ergometries, en 2023 es van registrar 2.818. Finalment es van realitzar 2.014 ecografies vasculars en 2023.

conmemoració del día al Raval

Cal destacar que tots els pacients atesos que han patit un infart agut de miocardi o han sigut sotmesos a cirurgia cardíaca, han participat en el ‘Programa de Rehabilitació Cardíaca’, rebent una atenció d'infermeria personalitzada amb educació per a la salut en prevenció secundària. La recuperació de la seua activitat física ha sigut supervisada per una fisioterapeuta i la infermera de cardiologia, completant el programa amb èxit i aconseguint una millora de la seua qualitat de vida. 

conmemoració del día a la Mairna

A més els infermers d'endocrinologia, tant d'adults com de xiquets, realitzen educació per a la salut a pacients diabètics individualment en les consultes d'infermeria i en tallers grupals.

Compartir

Galeria d'imatges

El departament Elx-Hospital General va atendre prop de 14.127 nous pacients per patologies cardiovasculars en 2023