Slide Elx

NOTÍCIES

El Hospital General Universitario de Elche realiza un simulacro de incendio en el servicio de Farmacia

El Hospital General Universitario de Elche realiza un simulacro de incendio en el servicio de Farmacia

13/03/2024

El Hospital General Universitario de Elche realiza un simulacro de incendio en el servicio de Farmac

•    El simulacre s'ha dut a terme hui en col·laboració amb el Cos de Bombers del Baix Vinalopó, Policia i el Servici d'Emergències Sanitàries
•    El Departament de Salut compta amb un Pla d'Autoprotecció que contempla la realització de simulacres i la formació a professionals

Elx (13.03.24). L'Hospital General Universitari d'Elx ha dut a terme hui un simulacre d'incendi en el servici deFarmàcia, en col·laboració amb el Cos de Bombers del Baix Vinalopó, Policia Local i el Servici d'Emergències Sanitàries.
L'activitat planificada ha resultat tot un èxit i ha consistit a suposar que s'inicia un incendi en el servici que no es pot controlar inicialment i que obliga a avisar a emergències.

els bombers arribant

A partir d'ací s'ha posat en marxa el Pla d'Autoprotecció amb les previsions establides en el capítol 6. Pla d'Actuació davant Emergències, en el qual el personal del Departament porta formant-se durant diverses sessions.

 

Objectius del simulacre

 

Esta activitat té com a objectiu constatar la idoneïtat dels punts de reunió disponibles en cas d'incendi, i el temps necessari per a arribar a estos punts i el temps d'evacuació dels punts de reunió a altres àrees segures o evacuació exterior.

La iniciativa ha servit també perquè els efectius del cos de bombers puguen conéixer millor les diferents instal·lacions del servici de Farmàcia per a així poder oferir la millor atenció en cas de sinistre.

els bombers dins del servei de Farmàcia


 

Per a controlar totes les accions relacionades amb el simulacre s'ha comptat amb la presència de 4 observadors/controladors pertanyents al Servici de Prevenció de Riscos Laborals del Departament, situats en punts estratègics, que han registrat per escrit tots els successos que han ocorregut en la seua zona d'observació i han cronometrat els temps.

Després del simulacre s'ha realitzat una reunió per a analitzar-lo i debatre els possibles punts de millora.

 

Pla d'Autoprotecció

 

El simulacre s'emmarca en el Pla d'Autoprotecció de l'Hospital General Universitari d'Elx, que té com a objectiu establir una sèrie de pautes sobre aspectes relacionats amb l'autoprotecció enfront dels riscos de l'activitat hospitalària.

El pla proporciona un protocol d'actuació enfront de possibles incendis, inundacions, terratrémols, riscos químics o radiològics propis de l'activitat desenvolupada en el centre etc, i que és on s'emmarca el simulacre d'incendi.

reunió posterior al simulacre

Els professionals de l'hospital reben formació sobre els procediments d'actuació davant emergències, en la detecció i alerta del risc, els mecanismes d'alarma, la identificació de la persona que donarà els avisos, la identificació del Centre de Coordinació d'Atenció d'Emergències de Protecció Civil, etc. 

També són instruïts sobre evacuació i/o confinament de l'hospital, la prestació de les primeres ajudes, la identificació i funcions de les persones i equips que duran a terme els procediments d'actuació etc.

 

Formació d'equips d'intervenció

 

D'altra banda, en les sessions formatives s'informa de les funcions de cada professional davant una situació d'emergència. Així, tots els treballadors de l'hospital són components del denominat Equip de Primera Intervenció, encarregat, per la seua proximitat al sinistre, de realitzar les primeres accions. 

Existix també un Equip de Segona Intervenció que ha d'encarregar-se, entre altres coses, de rebre, comprovar i valorar els avisos d'alarmes, extingir o confinar incendis, transmetre l'orde d'extinció en la seua zona, controlar accessos, tall de subministraments (elèctric, gasos, etc.), bloqueig d'ascensors etc.

Tots dos equips es coordinen a través d'un cap d'Intervenció i un cap d'Emergència i així mateix destaca el paper de la persona encarregada del centre de control i comunicació. 

L'hospital compta amb un Comité d'Autoprotecció que és l'òrgan de gestió i organització de pla i que té entre els seus objectius assegurar-se que este pla siga realment operatiu, i aconseguir que tot el personal amb participació activa en el mateix estiga format i capacitat per a exercir les funcions que els han sigut encomanades per a l'actuació en cas d'emergència.
 

Compartir

Galeria d'imatges

El Hospital General Universitario de Elche realiza un simulacro de incendio en el servicio de Farmacia